جشن 25 سالگی دانشکده مدیریت و اقتصاد

مراسم بزرگداشت بیست‌وپنجمین سالگرد تاسیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف با عنوان "در مسیر آفتاب"، در روز سه‌شنبه 30 اردیبهشت‌ماه 1404، با حضور 400 نفر از دانش‌آموختگان، مدیران صنعتی، کارآفرینان و استادان دانشگاه در محل آمفی‌تئاتر این دانشکده برگزار شد.

در آغاز مراسم، آقای دکتر مدنی‌زاده، رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد، طی سخنان کوتاهی ضمن خوشامدگویی به حضار، از برپایی چنین رویدادی ابراز خرسندی کرد.

پس از آن، آقای دکتر وصال، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده، گزارشی از فعالیت‌های 25 ساله ارائه داد. وی در سخنان خود تاکید کرد که دانشکده مدیریت و اقتصاد علی‌رغم نوپا بودن، یکی از پیشگامان کشور در حوزه‌های اقتصاد، مدیریت و سیاست‌گذاری علم و فناوری به شمار می‌رود و هر ساله بهترین استعدادهای کشور را در این سه حوزه جذب می‌کند. وی همچنین بر حفظ کیفیت آموزش و ارتقای آن متناسب با نیازهای جامعه تاکید کرد. دکتر وصال در ادامه به پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی رشته اقتصاد در آینده‌ای نزدیک اشاره و اظهار امیدواری کرد که با ایجاد این رشته در دانشگاه صنعتی شریف، رتبه‌های برتر کنکور جذب رشته اقتصاد شوند و بدین ترتیب شاهد ارتقای کیفیت در ورودی‌های کارشناسی ارشد این رشته باشیم. وی همچنین به فعالیت‌های دانشکده در زمینه آموزش مدیران اشاره کرد و از دوره‌هایی همچون دوره جامع مدیریت اجرایی کسب‌وکار (EMBA)، دوره جامع مالی (EMFin) و دوره عالی هیئت‌مدیره به عنوان برنامه‌های آموزش تخصصی موفق دانشکده نام برد.

در بخش دیگری از مراسم، آقای دکتر مشایخی، بنیان‌گذار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، بر اهمیت رشد کمی و کیفی فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و ارتباط با جامعه تاکید و چشم‌انداز فاز دوم توسعه دانشکده را ترسیم کرد. وی از جذب استعدادهای برتر و تربیت نیروی متخصص با هدف خدمت به صنعت و اقتصاد کشور به عنوان ماموریت اولیه و اصلی دانشکده مدیریت و اقتصاد یاد کرد و بر کیفیت بالا و تطبیق محتواهای آموزشی با استانداردهای جهانی تاکید کرد. دکتر مشایخی در بخش دیگری از سخنان خود به چالش‌های موجود، از جمله محدودیت‌های اقتصادی و مسائل مرتبط با نگهداشت استادان برجسته پرداخت و توجه بیشتر و حمایت گسترده‌تر مسولان دانشگاه و حامیان دانشکده را به این مسائل خواستار شد. در ادامه، آقای دکتر نیلی اقتصاددان برجسته و عضو هیئت‌علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد را به عنوان "نماد مشقت‌های شیرین و رسالت‌های بزرگ" معرفی کرده و به بیان نکات و خاطرات ارزشمندی در این زمینه پرداخت. وی تاکید کرد که با گذشت 25 سال از فعالیت‌های این نهاد علمی و آموزشی، باید به ویژگی‌هایی که نیروی محرکه و انگیزه آن بوده‌اند توجه شود. دکتر مشایخی بخی پایانی سخنان خود را به بررسی عملکرد دانشکده و جنبه‌های امیدوارکننده مسیر آینده آن اختصاص داد. 

سخنران پایانی برنامه آقای مهندس شعبانعلی از دانش‌آموختگان برجسته و موفق دانشکده مدیریت و اقتصاد بود. وی سخنان خود را اینگونه آغاز کرد. ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که برخی آن را مسطح یا در حال مسطح‌تر شدن می‌دانند، به ویژه فرهنگ که بیش از پیش افقی شذه است. در گذشته انتقال فرهنگ عمودی بود، اما با ظهور شبکه‌های اجتماعی و توسعه فناوری‌های مرتبط، به شکل افقی درآمده است؛ جایی که افراد راه‌حل‌ها را از هم‌نسلان خود می‌آموزند. شکل‌گیری ارتباطات گسترده‌تر منجر به ایجاد «مغز جمعی» یا "شناخت جمعی" می‌شود. اجتماع فارغ‌التحصیلان، استادان و علاقه‌مندان به مدیریت با محوریت دانشکده، فرصتی است برای به اشتراک‌گذاری فهم عمیق‌تر از جهان و استفاده از آن در مدیریت کسب‌وکارها. ایشان با تاکید بر ضرورت ایجاد این شبکه، از حامیان دانشکده به ویژه دانش‌اموختگان تقاضا کردند در این زمینه تلاش و همکاری کنند.