Responsive Image

معرفی 

دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف اولین دانشکده وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که باهدف آموزش علوم مدیریت و اقتصاد با رویکردی نو و متفاوت از سایر مراکز آموزشی و تحصیلی، در سال ۱۳۷۸ شمسی تاسیس شد. احساس نیاز مبرم سازمانهای مختلف کشور به افرادی که علاوه بر دانش کاربردی خود در رشته های فنی – مهندسی و رشته های تجربی، نیاز به فراگیری دانش مدیریت دارند و خلایی که توسط مدیران رده بالا و رده های میانی حس می شد، انگیزه اصلی برای ایجاد رشته MBA در این دانشگاه گردید. از طرف دیگر، پیچیدگی زیاد مسائل اقتصادی کشور و ضرورت استفاده از دانش روز اقتصاد در سیاست گذاری و ترسیم چشم اندازهای آتی، موجب راه اندازی رشته علوم اقتصادی و مهندسی سیستمهای اقتصادی اجتماعی در گرایش اقتصاد در این  دانشکده گردید.
معرفی هیات رئیسه

مأموریت و چشم انداز 

مأموریت دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف جذب و آموزش دانشجویان نخبه و علاقمند به تحصیل در رشته‌های مدیریت و اقتصاد برای تامین نیروهای کیفی برای مدیریت اقتصادی و اجرائی کشور و تربیت متخصصین کیفی دانشگاهی در حوزه های مدیریت و اقتصاد و نیز انجام پروژه ‌های پژوهشی و کاربردی  است.
چشم‌انداز این دانشکده تبدیل شدن به قطب آموزش و پژوهش مدیریت و اقتصاد در کشور، درخشش در میان دانشکده‌های مدیریت و اقتصاد آسیا و قرارگرفتن در میان ۱۰ دانشکده تراز اول در این قاره می‌باشد. ما مصمم هستیم تا با تلاش کلیه همکاران در دانشکده، جذب اساتید با سوابق تحصیلاتی و تحقیقاتی خوب، گزینش دانشجویان با استعداد و سخت‌کوش، استفاده از جدیدترین و غنی‌ترین منابع علمی، بکارگیری شیوه‌های نوین آموزشی و با حمایت دستگاه‌های دولتی، و شرکت‌های خصوصی و نیز توسعه همکاری با دانشگاه‌های برتر ایران و جهان به این مهم دست یابیم.
شایان ذکر است که دانشکده مدیریت و اقتصاد در رتبه بندی سالانه موسسه تایمز ( Times Higher Education World University Rankings) در شاخه Business & Economics  در سالهای 2020 و 2021 در تراز 201-250 قرار گرفت.     
فعالیت‌های دانشکده در بدو تاسیس با پذیرش دانشجو در رشته کارشناسی ارشد مدیریت اجرائی و با نام دانشکده مدیریت و سیستم آغاز شد؛ همزمان با اجرای این دوره مشخصات دوره کارشناسی ارشد مدیریت (MBA) را طراحی نمود که در وزارت فرهنگ و آموزش عالی تصویب شد و بدین ترتیب این دوره برای اولین بار به سبد دوره های رسمی آموزش عالی کشور افزوده شد و با انتقال داوطلبانه دانشجویان اولین دوره آن اجرا شد.  همزمان با این فرایند، در سال 1379 با پذیرش دانشجو در رشته کارشناسی ارشد علوم اقتصادی نام دانشکده نیز به مدیریت و اقتصاد تغییر یافت و فعالیت های دانشکده در چهارچوب دو گروه آموزشی بنام های گروه مدیریت و گروه اقتصاد پایه گذاری شد و برنامه های توسعه کمی و کیفی دانشکده در سالهای بعد پیگیری شد.
با گسترش فعالیت های دانشکده، دوره دکترای سیاست گذاری علم و فناوری در سال 1384 با همکاری دانشگاه Sussex انگلستان برای 3 دوره اجرا شد؛ از سال  1397  رشته کارشناسی ارشد سیاست گذاری علم و فناوری با پذیرش اولین دوره به سبد برنامه های آموزشی دانشکده افزوده شد و در سال 1400 گروه میان رشته ای سیاست گذاری علم و فناوری در این دانشکده با مشارکت پژوهشکده سیاست گذاری علم، فناوری و صنعت و گروه فلسفه علم  دانشگاه صنعتی شریف تاسیس شد.
ساختار اجرائی دانشکده شامل ریاست، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، معاونت پژوهشی و روابط بین الملل، معاونت آموزش‌های تخصصی، مدیریت امور دانشجویی و فرهنگی است.

Responsive Image